Справедлива присъда – това очаква да чуе утре катаджията, който беше заснет през 2015 г. да взема пари от шофьор на улицата.

Снимка: стопкадър

Сашо Тръпков говори за първи път пред камера.

„Щом съм аз най-големото корумпе в тая държава, нека ме осъдят. Е, ръцете да ми отрежат, ако трябва. Какво да направя? Направил съм един фиш там, документ с невярно съдържание, какво значи това, ощетих държавата ли?“, пита Тръпков.

Четири години след като беше заснет, вече бившият катаджия смята, че е жертва на постановка. На чия – отказва да каже. Твърди, че пари не е вземал, а видеото е монтаж.

„Постановка! Що не се яви тоя Митко ли е, какъв е? Това е професионална работа. Забелязах там, че някакъв бял часовник имах, аз нямам бял часовник. Аз съм говорил с хора фотографи, могат и пистолет да ми сложат“, обяснява той.

Снимка: bTV

Тръпков не отрича, че на улицата корупция има: „Вижте какво, дайте да не се заблуждаваме, всеки е вземал пари. Знаете ли колко са ме гонили? Едно ще ви кажа, говоря от името на всички катаджии – няма един катаджия, който да каже: „Какво ще правим сега?“.

Настоящият таксиметров шофьор казва, че съжалява само за едно: „Искате ли да ви кажа в тоя КАТ кое ми беше любимата работа? Регулиране на движението в кръстовище, е за това съжалявам в момента“.

Тръпков ще получи наказание по две обвинения – за подкуп и за удостоверяване на неверни обстоятелства с официален документ.