На 20 ноември България отново се присъединява към Световния ден за възпоменание на загиналите при пътни инциденти, който се отбелязва от 2005 г. в съответствие с Резолюция на Генералната асамблея на ООН всяка трета неделя на ноември.

На този ден отново целият свят се обединява в усилията си жертвите от пътни катастрофи да намалеят. И тази година мотото е „Помним! Подкрепяме! Действаме!”.

В храмовете на всички официално представени религии у нас от началото на седмицата се отправят молитви за упокой на душите на жертвите и за подкрепа на пострадалите при пътнотранспортни произшествия, както и на техните роднини и близки.

На 20 ноември в храм-паметник "Александър Невски" в София ще се проведе службата за загиналите в катастрофи и за подкрепа на пострадалите в инциденти на пътя, на която ще присъстват представители на ръководството на МВР и на ГДНП, както и полицейски служители.

Като своеобразен призив към обществото, в 12.00 часа на изградени пешеходни зони в градовете в страната ще бъдат разположени патрулни автомобили с включени сигнални светлини.