Буксува разследването на инцидент на пътя, след който почина велосипедист. Полиция и близки на загиналия 42-годишен мъж призовават свидетели на случилото се да съдействат на разследването.

Константин Касабов губи живота си след инцидент на кръстовището на бул. „Рожен” и ул. „Петър Панайотов” в София минути след 8 ч. сутринта, при засега неясни обстоятелства.

Той е тежко ранен в понеделник, три дни по-късно почива, въпреки лекарските усилия. Никой до този момент не може да посочи ударен ли е бил велосипедистът, нито от кого.

Според работещите в района движението там сутрин е изключително натоварено и е на практика невъзможно да няма свидетели на инцидента. 

По велосипеда няма видими следи от друго превозно срество. Записите от камерите в участъка също не дават конкретна информация, твърдят от МВР.

Затова и съпругата на мъжа моли за помощ в търсенето на истината за смъртта на най-близкия си човек и се обръща към евентуалния втори участник в инцидента и към свидетелите:

„Бих му казала, че човек почина, с две деца, със семейство и бих го призовала просто да се обади на органите на реда, за да се види какво точно е станало. Може той да не е изцяло виновен, може да има част от вина и съпругът ми, нямам представа, никой не може да каже. Уви, той вече не може да разкаже какво е станало, но поне да се изяснят обстоятелствата. И ако е виновен, да си понесе вината, мисля, че това е нормалният ход на нещата. Той утре може да блъсне и друг по същия начин и безнаказано да си замине”, каза София, съпруга на Константин Касабов.

Апел към всички минали по този маршрут в понеделник сутринта отправят и от МВР.

Заради тежките травми съпругата на мъжа смята, че те може да са следствие единствено на удар.

„При падане от колело може човек да си счупи крак, ръка, да се ожули, да получи мозъчно сътресение, но да си счупи главата на множество места, лекарите казаха, че буквално е бил помлян мозъкът му”, каза София, съпруга на починалия велосипедист.