Стотици се трогнаха от съдбата на малката Валя от село Боровец и баща ѝ, чийто дом изгоря в пожар в началото на годината.

Снимка: btvnovinite.bg

В продължение на няколко дни доброволци от цяла България строят нов дом и даряват нов живот на самотния баща и детето му.

Снегът и минусовите температури не попречиха на старта на строителството. Ден по-късно времето се усмихна. На рождения си ден Цветан Павлов е тук, за да направи добро.

„Желанието да помагам и добрата кауза - чувстваш се свободен, приятно е“, казва Цветан.

Снимка: btvnovinite.bg

С него са и десетки хора от цялата страна,  Община Кочериново също подаде ръка на останалите без дом.

„Най-вече желанието да помогна на хората, независимо за какъв човек е - от сърце“, казва Венцислав Ананиев.

Чули за кампанията, идват хора с подаръци и предложения за помощ. А за рождения си ден Валя освен нова къща, получава и ново колело, защото старото е изгоряло в пожара.

Снимка: btvnovinite.bg

„Ще ѝ пожелая да има лъчезарна усмивка, да бъде отговорна и това, което много ме зарадва, като дойдох първия ден тука  - имаше двойка по математика, а вчера ми дойде с листче и вика: „Виж, чичо Лео тука“ и ми показва лист, подписан от учителите, в който има 4 и 5“, разказва Лео Кадели.

„Първо искам да благодаря на хората, където помагат за къщата, много благодаря, че помагат и че имаме нов дом, дека ще ни я направят“, казва Бисер Годев, бащата на Валя.

Снимка: btvnovinite.bg

„Вече ще си живея тука и се много радвам. Щастлива съм много“, споделя Валя.

Снимка: btvnovinite.bg

Това ще бъде временен дом за семейството. Когато намерят начин да се нанесат в нова къща, фургонът ще бъде предоставен на други нуждаещи се.
 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!