От Делхи излетя самолет на българската авиокомпания "Би Ейч Еър", с който в София се прибират 39 граждани на България, 9 граждани на Румъния и 2 от Унгария, съобщи в профила си във Фейсбук вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева.

Тя изразява благодарност на колегата си Субрахманям Джайшанкар за помощта за организиране на завръщането на гражданите на ЕС.

От летището "Денпасар" на остров Бали е излетял и евакуационен полет, организиран от ЕС. На борда на самолета, който ще кацне във Франкфурт, е и група български туристи.

Посолствата и консулствата ни в целия свят продължават непрекъснатата работа по организиране на завръщането на още български граждани в родината, посочва Захариева и им благодари за самоотвержения труд.

Индия е под строга карантина, забранени са дори вътрешните полети. 

У нас 24 хиляди са под карантина. От началото на епидемията досега у нас са се завърнали 110 хиляди. Разликата Министерството на външните работи обясни с факта, че в началото са се наблюдавали само пътниците от Китай, после от Иран, Южна Корея и Италия. Едва от вчера под карантина се поставя всеки, който каца от чужбина.

Другата седмица се очаква още един самолет от Делхи, казаха за bTV от външно  министерство,