Дарители успяха да съберат над 170 хиляди евро за лечението на тримесечно бебе само за една нощ. Ето как историята на малкия Андриян трогна стотици хора.

„Здравейте, добри хора, обръщам се с молба бебенцето ни Анди да живее“.

С тези думи вчера една майка се обърна за помощ. Преди месец малкият Андриян е диагностициран с рядко вродено заболяване – билиарна атрезия или липса на жлъчни пътища. Откриват и цироза, което прави състоянието му изключително критично.

„При него болестта върви много бързо и ни остава около месец живот… това, което ни дели от това да го отгледам и да стане силен мъж, са парите“, сподели майка му.

Родителите се свързват с болница в Германия, откъдето казват, че имат готовност да извършат чернодробната трансплантация. Бащата и майката могат да бъдат донори. Необходими са 167 000 евро.

Шансът за успех е много висок – над 93%.

Добрата новина е факт. Само за една нощ се събират над 175 000 евро за лечението на Анди. Сега детето е в педиатричната болница преди да замине за Германия.

Дарения се получават през няколко минути.

Днес майка на Андриан отново не може да заспи, но този път от радост.

„Винаги съм знаела колко са добри хората, но не вярвах, че толкова мълниеносно се случва“, допълни Христиана Илиева, майка на Андриян.

Семейството гледа с надежда към бъдещето и мечтаят Анди да оздравее бързо, благодарение и на всичките доброволци.

„Мечтите ми са всичкото добро, което получих, да се върне многократно към всички хора и всички да бъдат здрави и да не губят надежда“, каза Христиана.