Полицай от Сливен беше отстранен от длъжност след публикации в социалните мрежи на клип със сексуално съдържание, за който се твърди, че е изпратен от него до малолетно момиче.

Само пред bTV - говори получателят на видеото и чата.

Той е ученик в Стара Загора. Отказва среща и говорим с условие да скрием самоличността му. Разказва, че преди месеци с други младежи в град Твърдица ги спира полицай. Униформеният флиртувал с момичетата и това провокира момчето да направи фалшив профил на 13-годишно момиче.

Твърди, че тогава полицаят започнал да му пише.

„Той разбра, че си пише с 13-годишно момиче. Казах му го поне четири пъти в чата. Имаше и сексуални намеци и предложения“, обясни за bTV получателят на видеото със смущаващо съдържание.

По думите му полицаят е изпратил видеото два, три дни, след като започнал чатът помежду им.

„Шокиращо беше. Аз, като го видях, се шокирах“, каза още той.

Според вътрешното разследване обаче все още не е ясно дали видеото със сексуално съдържание е изпратено точно от полицая.

„Когато го попитах какво работи, той ми изпрати стикер на полицейска кола“, обясни ученикът, направил си фалшив профил.

Получателят пуска видеото на приятели, те го публикуват в мрежата и полицията се самосезира. Момчетата вече са разпитани.

35-годишният полицай е в системата от три години, несемеен е и няма наказания. Според наши източници по време на разпитите полицаят е обяснил, че е загубил телефона си.

По случая работят и от отдел „Киберсигурност“ към ГДБОП.