Само пред bTV говорят близки на полицая, хванат да превозва мигранти. Бабата на 23-годишния униформен Денислав Борисов– Екатерина Борисова, разказа, че внукът ѝ е полицай от две години. Вчера до късно си е бил у дома и най-вероятно е излязъл рано сутринта.

Самата тя научи за случилото се от екипа на bTV.

"Току-що се качих горе. Видях, че светят лампи и няма обувки. По това знам, че е на работа и нищо повече", разказа Екатерина.

Тя каза още, че внукът ѝ е теглил кредит, за да си купи автомобил. Не е знаела да има финансови проблеми. Казва, че винаги е бил кротък.

"Винаги съм казвала, че трябва много да се внимава и не бива да се слага петно на семейството. Всеки си плаща за грешките", казва още възрастната жена.

Родителите на 23-годишния полицай имат заведение в Перник и работят там. Днес обаче то остана затворено. Не отговориха и на телефонните ни обаждания.

По информация на bTV Денислав Борисов работи в полицията от 2 години. Като няколко месеца е бил в неплатен отпуск. На 31 декември е изтекъл последният му болничен и по график е трябвало да се върне на работа в петък.

Към декември миналата година е имало общо 90 дисциплинарни проверки спрямо служители на МВР. Част от тях такива за съпричастност към трафика на хора.

Именно такава дисциплинарна проверка вече тече и за случая на 23-годишния Денислав Борисов. Припомням, че още преди месеци вътрешният министър каза, че обявява война на каналджийте и строго ще се проверяват всички служители за съпричастност.