ДАНС е предала материали по случая „Джемкорп“ на Върховната касационна прокуратура. Това съобщиха от партия ГЕРБ. Политическата сила е получила писмен отговор от държавната агенция с тази информация.

В него се посочва,  че подадения от ГЕРБ сигнал за съмнения за извършени престъпления във връзка с подписването на меморандума с „Джемкорп“ от правителството на Кирил Петков се предава на държавното обвинение.

От ГЕРБ поясниха, че освен това се надяват да получат всички материали по подписването на меморандума, включително и разсекретяване на секретните документи

До този момент бившият премиер Кирил Петков не е коментирал изявлението на ГЕРБ. Прокуратурата и ДАНС също отказват.

„Не забравяйте, че по време на временната комисия излязоха нови данни, които за съжаление са все още засекретени за нашето общество и които данни са фрапиращи по отношение на настоящи взаимовръзки на лица от „Джемкорп“. Ние ще настояваме в една бъдеща проверка, когато приключи разследването, тези данни за тези транзакции да излязат наяве“, обясни Десислава Трифонова.

От „Продължаваме промяната“ изпратиха своя позиция след обявената от ГЕРБ информация:

Винаги сме приветствали прокуратурата да проверява всички подадени сигнали, в това число и прекратени без претенции необвързващи меморандуми“, посочват от „Продължаваме промяната“.