Фалшив медицински документ може да обърне процеса срещу бившия кмет на Стрелча Иван Евстатиев.Той е обвинен, че е изнасилил непълнолетно момиче в хотел в Стрелча.

Процесът се гледа вече няколко месеца и е на финалната права. За това престъпление Евстатиев  може да получи затвор до 10 години.

Съдебният медик доктор Ангел Фингаров се отрече днес от показанията, подписани лично от него в медицински документ, предаде кореспондентът на bTV.

При първоначалния оглед докторът казва, че момичето е имало полов акт и преди инцидента, по-късно обаче подписва коренно противоположно заключение.

„Имало е извършен полов акт, но изнасилването, аз не мога да кажа дали е изнасилване, това си е чисто юридическо понятие изнасилването”, коментира съдебният медик д-р Ангел Фингаров.

„Доктор Фингаров реши да приключи дългата си кариера по така не особено културен начин, той оспори собствените си заключения, които е направил  при първоначалния оглед на Ирена”, заяви Иван Грошев, адвокат на пострадалото момиче.

За медиите остана тайна дали докторът е бил принуждаван да подпише неверните твърдения, тъй като делото се гледа при закрити врати. От представената психиатрична експертиза стана ясно, че Иван Евстатиев е в добро здраве и може да изчака присъдата си в ареста.

Присъдата ще бъде произнесена на 2 май.