Апелативният специализиран съд върна в ареста Елена Динева – жената, с която Васил Божков живее.

Тя дойде в съда, за да оспори наложената ѝ рекордна гаранция в размер на 1,5 млн. лв. и да поиска по-лека мярка. Тя заяви, че „при такова общо обвинение“ очаква всичко от съда.

Обвинението поиска задържане под стража, след като беше разместен дневният ред на заседанията и беше разпитан свидетелят Цветомир Найденов. Съдът реши, че сутринта Найденов е внесъл пояснения за обвиненията на Динева и тя е обществено опасна. По показанията му, Динева е знаела за престъпната дейност на Васил Божков, включително за изнасилванията и убийствата.

Същият състав наложи и окончателно 72-часово задържане на Васил Божков, ако бъде екстрадиран в България.

Междувременно обвинител номер едно съобщи, че двама прокурори са били на посещение в Обединените арабски емирства, където се намира Божков.

„Ние сме свършили всичко и топката е в друга държава“, каза Иван Гешев.

А критиките на адвокатите към прокуратурата, Гешев определи като наглост –„защитници на подсъдими и обвиняеми олигарси да предлагат промени в Конституцията“.

„От едната страна са интересите на бългaрските граждани, от друга страна са грубо казано престъпниците, които не искат прокуратурата да работи, всеки трябва да реши от коя страна ще застане“, допълни Гешев.

В Ихтиман по време на акцията е задържан 1 кг. марихуана, както и цигари без бандерол.