Бизнесменът Симо Касабов, пребил зверски жена си преди ден с тенис ракета, остава в ареста. Това реши преди минути Районният съд в Пловдив.

Жената е с множество тежки наранявания в болница, с разкъсан далак. Според обвинението на прокуратурата мъжът е упражнявал системен тормоз над жена си, следил е телефона й и тези на децата си, често ги е заключвал в дома си заради ревност.

Снимка: bTV

Прокуратурата поиска постоянното му задържане заради системно упражняваното насилие, продължило повече от 20 години, ограничаване на личния живот и лична свобода. В ареста остава и мъж, пребил майка си.

Прокуратурата в Пловдив иска постоянното задържане под стража за трима мъже, упражнили домашно насилие. В рамките на два дни са образувани четири досъдебни производство с нанасяне на тежки телесни повреди на жертвите, казват от прокуратурата. 

От прокуратурата призоваха хората да сигнализират при случаи на насилие.

„Всички хора, които видят, че по някакъв начин, че се касае за домашно насилие, съседи, които чуват постоянни разправии и кавги, нека да подават сигнал в полицията или прокуратурата, никой няма да ги върне, напротив такива сигнали, които нашето общество смята за безобидни, ескалират в по-сериозни неща“, заяви Атанас Илиев, заместник-районен прокурор на Пловдив.