Софийският апелативен съд освободи от ареста задържаните за отвличането на Адриан Златков Ивайло Борисов – Ториното и още трима души, като им определи мярка за неотклонение „парична гаранция”.

Така Ториното излиза на свобода срещу гаранция от 10 хил. лв., шофьорът му Мартин Марков –  5 хил. лв., Георги Джамбазов и Здравка Стефанова също по – 10 хил. лв. Решението за освобождаването им под парична гаранция е окончателно.

Според прокуратурата Борисов и Марков са осигурили два автомобила, които били използвани за отвличането на младежа. Георги Джамбазов и приятелката му Здравка са помогнали за извършване на престъплението, като са осигурили сръбски сим карти на извършителите за водене на преговорите за откуп.

Съдът смята, че разследването е извършило огромен по обем работа и има подозрения за участието на всеки един от задържаните в извършване на престъплението.

За Ториното и Марков обаче нямало съвкупност от достатъчно основания за задържане под стража; а за Джамбазов и Стефанова има данни, че са били в Сърбия, когато са пращани съобщенията на бащата на Адриан. В същото време обаче не може да се установят връзки, че съобщенията са пращани от тези сим карти.

В съдебната зала всички запазиха мълчание.

Главният прокурор Сотир Цацаров заяви пред журналисти, че има съответните подозрения кой е поръчителят на отвличането на Адриан Златков. По думите му има данни за още хора замесени в престъплението.

Той отказа да коментира решението на съда, който поради липса на конкретни доказателства, пусна под парична гаранция Ивайло Борисов - Ториното и останалите трима, обвинени, че са подпомогнали извършителите на отвличането.