Продължава специализирана операция на прокуратурата и полицията в Дупница. Градът остава блокиран. Операцията е свързана с изчезването на 43-годишния Янек Миланов. Над 300 полицаи са заети с претърсване на район от 120 квадратни километра. Янек е в неизвестност от 28 дни.

Снимка: btvnovinite.bg

Преди минути съдът в Дупница постави под домашен арест човека, който го е видял за последно - Васил Капланов-Каплата. Той обаче не е задържан във връзка с изчезването на Янек, а обвинението срещу него е, че е съхранявал в дома си 115 патрона, част от които не били в касата.

Снимка: btvnovinite.bg

Този петък Дупница осъмна блокирана, всички входове на града бяха охранявани от полиция и жандармерия, а полето в близост до село Крайници почерня от униформени и кучета, които следи от 43-годишният Янек 28 дни след неговото изчезване.

Янек Миланов живее във Франция и идва в Дупница на ваканция. На 31 юли изчезва след среща с бившия охранител на Галеви - Васил Капланов.

Снимка: btvnovinite.bg

Последно охранителни камери заснемат Янек в колата на Каплата. За да търси брат си, от чужбина се връща и Марио Миланов. Отчаян от липсата на информация, на 18-ия ден отправя видеоапел към разследващите през социалните мрежи.

„Призовавам главният прокурор на Република България да дойде в Дупница и да направи каквото е необходимо да намерим Янек“, каза Марио Миланов.

Близки и приятели на Янек правят автошествие и питат полицията в града "Къде е Янек?". Припомнят, че срещу него е имало серия заплахи.

Преди два дни след среща на главния прокурор с брата на изчезналия Васил Капланов беше задържан. Днес градът е блокиран от полиция.

Засилено полицейско присъствие има и пред базата на Васил Капланов. По думите на главния прокурор се претърсват 120 квадратни километра.

„Хората са подготвени да останат няколко дни, докато не се претърси цялата площ, която е и не се извършат всички планови мероприятия“, заяви Иван Гешев.

„Ще направим всичко възможно с колегите от МВР да не се връщат това, което наричахме мутренски времена и ако някой си мисли, че сме в началото на 90-те години, ще разбере, че не сме по трудния начин“, допълни той.