Специализираният наказателен съд отложи делото срещу певицата Лиляна Деянова - ЛиЛана, брат й Александър Деянов и още петима други обвинени за участие в организирана престъпна група за незаконно усвояване на европейски средства по програма "Иновации и конкурентноспособност", предаде БГНЕС.

Причината е неявяване на адвокат на единия от подсъдимите.

Освен това стана ясно, че двама от подсъдимите не са получили съдебните книжа по случая в законовия срок от 7 дни и с това не са успели да организират защитата си.

През април тази година от държавното обвинение съобщиха, че разследването срещу ЛиЛана за незаконно усвояване на средства по европейската програма „Иновации и конкурентноспособност“ е на финала си.

Тогава от прокуратурата уточниха, че незаконното усвояване е ставало чрез контролирани от групата дружества, повечето без реална стопанска дейност, които кандидатствали за покупка на софтуерни продукти. 

Петима от обвинените за злоупотреби с европейски средства бяха задържани на 25 април 2020 г. при специализирана операция. Иззети бяха сървъри, компютри, документи и други доказателства. В хода на разследването към наказателна отговорност бяха привлечени още двама души.