Окръжният съд в Кърджали не даде ход на днешното заседание по делото за катастрофата с Лютви Местан, при която загина 6-месечно бебе. Инцидентът стана край момчилградското село Загорско през 2019 г. 

Адвокатите на Лютви Местан и бащата на починалото бебе Юсеин Ахмед, който също е обвиняем, не се явиха в съда. Причината - единият е с коронавирус, а другият има друго заболяване. 

В залата не се явиха също самият Юсеин Ахмед, частните обвинители и техните адвокати, с изключение на един правен защитник, предаде БТА.

Пред журналисти Лютви Местан сподели намерение отново да бъде поискан отвод на съдебния състав, след като на предходното заседание магистратите отказаха искането.

Той изрази съмнения за пристрастност и субективност на съдийския състав и обясни, че в протокола от предходното заседание липсват зададени въпроси и отговори, а направеното искане за попълване, както и искането за предоставяне на звукозапис от заседанието, не са уважени.

"За тези процедурни нарушения, за непрекъснатото ми отстраняване от съдебна зала, за всички тези процедурни нарушения ние ще поискаме да се сезира Инспектората към Висшия съдебен съвет", каза Местан.

На този етап от Окръжния съд в Кърджали отказаха коментар. Следващото заседание по делото е насрочено за 24 март. 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!