Съдът остави в ареста петимата задържани свидетели по делото за фалита на КТБ. Прокуратурата е повдигнала обвинение в пране на пари. 

Сумата, за която Красимир Зарев, Венцислав Тодоров, Иван Стойков, Васил Шуманов и Никола Киров са обвинени, според адвокатите, е два милиона и половина лева. Всички те се смятат за доверени хора на избягалия в Белград банкер Цветан Василев.

Днес прокуратурата поиска задържаните да останат в ареста с мотива, че част от тях са знаели, че получават присвоени от КТБ пари като многохиляден коледен бонус в края на 2013 г. Защитата на свидетелите поиска отвод на съдията от Специализирания наказателен съд и запита как изведнъж са се появили рискове петимата да се укрият. Според адвокатите съставът действа под натиск.

Затова и от защитата бяха сигурни, че ще бъде наложена постоянна мярка повече от час преди съдията да оповести решението си. 

Според адв. Константин Симеонов, цитиран от БГНЕС, целта на ареста е военният завод "Дунарит" да бъде "откраднат".

Предприятието, което беше в орбитата на КТБ по времето на Цветан Василев, вече един път беше ябълка на раздора при преразпределянето на активите на банката - компанията "Емко" на Емилиян Гебрев се оказа без лиценз и на ръба на оцеляването при опита си да купи завода.

Корпоративна търговска банка е създадена през 1994 г., разрасна се бързо в периода 2007 - 2014 г. и фалира на 6 ноември 2014 г.