Апелативният съд в Бургас измени мярката за неотклонение "домашен арест" и задържа под стража водачът на автобуса, който блъсна и уби на място млад мъж и жена по пътя Бургас – Созопол. Решението на съда е от днес.

В съдебната зала стана ясно, че има други 4 катастрофи по негова вина.

До промяна на мярката му от „домашен арест“ се стигна след протест на прокуратурата и на близките на загиналите – кметицата на село Присад и млад мъж от село Росен. Протестът премина в гражданско неподчинение и блокада на пътя на мястото на катастрофата.

Инцидентът стана на 28 февруари през нощта, след като жертвите направили леко ПТП и започнали да описват щетите по автомобилите си. Автобусът, управляван от 33-годишния Камен Филипов, минава през колата в лявата високоскоростна лента.

По време на проведеното съдебното заседание днес, наблюдаващият прокурор при Апелативната прокуратура съобщи, че обвиняемият по делото е многократно осъждан, като две от осъжданията са за тежки умишлени престъпления.

Посочено беше, че Камен Ф. е бил санкциониран по административен ред с 11 наказателни постановления за допуснати нарушения на Закона за движение по пътищата. Били са му предявени 13 фиша за това, че е управлявал моторно превозно средство с превишена скорост, а 4 пъти е бил наказван отново за нарушения за предизвикани пътно-транспортни произшествия.