Съдът остави частния оператор "Евролаб 2011" като наемател на помещения на граничен пункт "Капитан Андреево". Това решиха административните съдии в София по жалба на фирмата срещу заповед тя да освободи границата.

Заповедта е на Агенцията по безопасност на храните. Тя поиска да прекрати договора за наем на границата на „Евролаб 2011“. 

Според съда нареждането за освобождаване не е обосновано. Фирмата остава като оператор по товаро-разтоварната дейност на камионите с храни за проверка на „Капитан Андреево“.

Директорът на Агенцията по храните професор Христо Даскалов каза за bTV, че ще обжалва съдебното решение.

Припомняме ви, че в края на май агенцията пренасочи изследванията за пестициди на границата към държавна лаборатория в София и така спря другия бизнес на "Евролаб 2011" - частната лаборатория на пункта. Това положение се запазва, уточни още Даскалов.

По-късно дойде реакция и от фирмата. От "Евролаб 2011" пишат: "Днес спечелихме важна битка в борбата срещу групата измамници, които управляват страната ни! Скоро предстои пред обществото ни да бъде изнесена цялата истина относно сагата "Капитан Андреево". Ще бъдат цитирани и имената на мафиота - "кукловод" на Петков, Христанов и Даскалов, заедно с конкретни факти, доказателства и свидетели за искани подкупи и рекет над бизнеса ни."