19-годишният студент по право Йоан Матев остава в ареста, реши Софийският градски съд. Матев беше задържан по обвинение за убийството на 15-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина преди две години.

Йоан Матев не дойде в съда и не чу, че съдебно-медицинската експертиза доказва, че убийството е извършено с ножа, който беше посочен като доказателство от брат му Марсел.

„Доказва по размерите на ножа, по нараняванията, по следите по дрехите на пострадалия”, разясни прокурорът в СГП Драгомир Янчев.

За ДНК експертиза няма биологичен материал. Според експертите след 2 години в шахтата това не е възможно. 

Защитата смята, че доказателствата не са достатъчни, и поиска по-лека мярка за Матев, но съдът прие тяхната молба като неоснователна. 

„Когато делото влезе с обвинителен акт в съда, тогава ще бъдат изслушани всички тези експерти, които ще обяснят какво имат предвид под "добре", каква е вероятността, степента”, каза адвокатът на Йоан Матев – Станислав Гюров.

Точно днес, няколко часа по-рано, частното училище, което е завършил Йоан Матев, се премести на нов адрес.  

Директорката Василка Николова отказа да отговори дали е знаела за престъплението и е попречила на децата да свидетелстват. 

От прокуратурата обясниха, че Николова не може да бъде подведена под съдебна отговорност, защото няма преки доказателства, че е укривала факти.