От запад облачността ще продължи да се увеличава и привечер в западните райони ще започнат валежи от дъжд. Ще духа умерен изток-югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 5° и 10°.

    

            

  През нощта валежи от дъжд ще обхванат по-голямата част от страната. Ще духа предимно умерен вятър от изток-югоизток. Минимални температури -  между 0° и 5°, в София - около 0°. Утре ще бъде предимно облачно, с валежи от дъжд, а в Източните Родопи и източните райони на Горнотрокийската низина е възможно и да прегърми. Дъждът в Северозападна България и високите полета на Западна България за кратко ще премине в сняг, но още преди обяд валежите там ще започнат да спират. Облачността от югозапад ще започне да се разкъсва. Ще духа умерен до силен югоизточен вятър, който постепенно ще се ориентира от северозапад. Максимални температури -  между 4° и 9°, в крайните югозападни и югоизточни райони - до 11°, в София - около 4°.

 

  През нощта срещу четвъртък и в североизточните райони от страната ще спре да вали.  В четвъртък облачността ще се задържи предимно значителна. В южните райони на места все още е възможно да превали слаб сняг. В петък ще има повече слънце, в планините и планинските райони - през целия ден. През почивните дни температурите ще се понижат. В събота от северозапад облачността отново ще се увеличава, но ще остане без валежи. В неделя ще има значителна облачност и на отделни места в Западна България ще превали слаб сняг.