В следобедните часове на много места ще превалява дъжд. Повече ще са валежите в Югоизточна България и Родопите. В северозападните райони вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще нахлува по-студен въздух. В Източна България вятърът ще е умерен, от юг-югозапад. Максималните температури ще са от 4° в северозападните райони до 13° в източните.

 

   По Черноморието ще е облачно и по-късно през деня ще превали дъжд. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са от 9° на север до 14° на юг. Температурата на морската вода е 3 – 4°.  Вълнението на морето ще е 1 – 2 бала.

 

През следващото денонощие над страната ще преобладава облачно време. През нощта от северозапад ще нахлува студен въздух и по високите полета на Западна България и в Предбалкана дъждът ще премине в сняг. Утре в по-голямата част от страната валежите ще продължат, като почти навсякъде в Северна България дъждът ще премине в сняг, а в Южна – ще продължи да превалява дъжд. По-слаби и само на отделни места ще са валежите в Западна България. Над югозападните райони ще и има временни разкъсвания на облачността.  Вятърът ще се ориентира от север-североизток, ще е умерен, а в източните райони и временно силен и с него ще нахлува по-студен въздух Минималните температури ще бъдат между минус 1° и 5°, а максималните – между 1° и 11°.

 

През следващите дни застудяването ще продължи. Вятърът ще е от североизток, до умерен. Ще бъде предимно облачно, в четвъртък - на места с превалявания от сняг, в южните райони - от дъжд, но по-слаби. В петък и през почивните дни само на отделни места е възможно да превали слаб сняг. Застудяването ще продължи.