Днес ще бъде предимно облачно. Главно в Южна България и Предбалкана ще има валежи, значителни в Рило-Родопската област и югоизточните райони. До вечерта валежите в повечето места ще спрат. Ще духа слаб, в източната половина на страната – умерен вятър от север-североизток. Дневните температури ще се понижат и максималните ще са предимно между 15° и 20°.

 

По  Черноморието ще преобладава облачно време. Главно по южното крайбрежие ще има валежи от дъжд, в крайните южни райони - интензивни. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 20-21°, на морската вода – от  21° до 23°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

 

 В планините ще е облачно и мъгливо. Ще превалява дъжд, над 2300 метра – слаб сняг. По-значителни ще са валежите в Рило-Родопската област и Странджа. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра около 12°, на 2000 метра – около 5°.

 

През нощта валежите почти навсякъде ще спрат, но ще остане облачно. Минимални температури между 9° и 14°. Утре ще се задържи предимно облачно, но само на отделни места ще превали слабо. Ще продължи да духа слаб, в Дунавската равнина и  Източна България - умерен до силен вятър от изток-североизток. Максимални температури, предимно между 13° и 18°, в София - около 13°.

В петък и събота времето ще се задържи хладно и предимно облачно, само на отделни места в планинските и югоизточните райони ще превали слаб дъжд. Вятърът ще остане от североизток, до умерен, в събота ще отслабне и в повечето райони ще стихне. Минималните температури ще са предимно между 6° и 11°, а максималните - между 13° и 18°. В неделя ще има по-значителни разкъсвания и намаления на облачността, дневните температури ще се повишат с 2-3 градуса. Сутринта на отделни места в котловините и североизточните райони е възможно да се образува слана. В началото на следващата седмица ще има променлива облачност, вероятността за валежи е малка. Ще духа слаб до умерен вятър с южна компонента и ще се затопли.