Холивудска сватба, конкурс за най-красива носия и надиграване на фолклорни групи от цялата страна – такъв е вторият ден на фестивала в Жеравна. Той ще бъде запомнен с това, че холивудският актьор Бен Крос стана български зет.

Той се ожени за наша сънародничка, спазвайки обичаите на традиционната българска сватба. Церемонията се състоя по време на традиционния фестивал на народната носия.

Бен Крос не само стана български зет, но каза, че сватбата в Жеравна е надминала най-смелите му мечти. Сватбеният ден  се превърна в истинска атракция и ще се помни дълго, защото бе изцяло по българските обичаи.

Снимка: btvnovinite.bg

След заветното "Да" започна веселбата, в която се включиха хиляди. Актьорът предложил брак на Деяна на рождения си ден – 16 декември.

"Имаше много хора и той на микрофона обяви как иска да се ожени за мен, цялото заведение избухна, аз нямаше как да кажа „не", разказа Деяна Крос.

"Най-накрая се ожених за жената на моя живот, по-скъпа от златото", каза Бен Кросс.

Снимка: btvnovinite.bg

Той каза на тъща си „Мамо”, а тя го захрани с мед по стар български обичай.

Снимка: btvnovinite.bg

Младоженецът бе изведен от дома си, а след това отиде да вземе булката и му се наложи да я откупи.

Фестивалът продължи с конкурс за най-красива носия. Десетки фолклорни състави и групи от цялата страна дефилираха на сцената на фестивала.

След два часа започва надиграването на най-добрите танцьори. Закриването на фестивала е утре.