Над 300 км/ч в града - с тази екстремна скорост се похвали младеж в социалните мрежи. На видеоклип се вижда как автомобилът "прелетява" по Околовръстния път на София, където ограничението е 80 км/ч.

След сигнала на bTV - от Пътна полиция се самосезираха. С 307 км/ч при позволени 80 в града, през нощта.

Свързахме се по телефона с младежа, в чийто профил се появи скандалното видео. Той отрича да е шофирал или автомобилът да е негов.

Цветомир отказа интервю, а секунди след разговора ни изтри видеоклипа от профила си. За сравнение - рекордът за топ скорост по време на състезание от Формула 1 е 370 км/ч. 

Градът не е място за рали. В това е убеден осемкратният рали шампион на България – доц. Димитър Илиев.

„Представете си един такъв  автомобил, ако се блъсне в рейс с пътници. При такъв удар всичко е като голям взрив. Това е директна заплаха за живота на други хора“, каза доц. Димитър Илиев.

На друг клип в социалните мрежи Цветомир е зад волана на същия скъп и бърз автомобил.

След първия ни разговор – Цветомир промени версията си.

„Този клип е изтеглен и е преди много време. Видял съм го от някъде и съм го изтеглил. Аз редовно си качвам, за да набирам повече последователи, сега това е модерно“, каза Цветомир.

„Ако този шофьор  не си признае, че  е карал с такава скорост, абсолютно нищо не може да му се направи“, твърди Богдан Милчев от Института по пътна безопасност.

Извънредна проверка на Пътна полиция последва след сигнала ни. Лицата са установени, а скоро се очакват и резултати.