Официално сдаване и приемане на властта в отделните министерства последва церемонията в Министерски съвет. Едно от ключовите ведомства, където протоколното събитие се очакваше с особен интерес, е министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Архитект Иван Шишков заяви за bTV, че ще търси решение на проблема с пътните фирми, които доскоро протестираха и бе категоричен, че държавата няма да остане без поддръжка на Републиканската пътна мрежа. Арх. Шишков има богата история в министерството - той бе заместник на Виолета Комитова в предходния служебен кабинет, като първоначално постъпи като неин съветник по въпросите на градоустройството.

В дух на приемственост премина церемонията по предаването на властта в регионалното ведомство.

"Вие имате оставена дълбока следа в това министерство - познавате проблемите, познавате най-неотложните задачи и съм сигурен, че още днес ще започнете да работите по най-неотложните проблеми“, заяви бившият регионален министър Гроздан Караджов.

Архитект Иван Шишков заяви, че не е очаквал след седем месеца отново да се озове в сградата на ведомството.

„Мога да ви уверя, че всичко, което сме правили и в служебния кабинет, това ще продължи като политика и тук - убеден съм, че има надграждане и ще се възползваме от него“, заяви той.

На въпрос на bTV кои ще са първите му приоритети, Шишков каза, че ще се търси решение на проблемите с пътните фирми и да се гарантира, че държавата няма да остане без пътно поддържане от 30 септември.

“Очевидно има проблем с пътните фирми, със сигурност ще намерим решение, но трябва да се запозная в дълбочина, за да е то законосъобразно”, каза той.

Междувременно по повод твърдения в публичното пространство, че бившият министър на околната среда и водите Борислав Сандов е отменил вече стартирали процедури около строежа на магистрала "Струма", заради което страната ни трябва да върне над 1,6 млн. евро, самият Сандов излезе с позиция,

"Моето решение не поставя под риск средства на ЕС и България няма да връща пари в следствие на това решение", каза той.

Борислав Сандов определи твърденията срещу него като "фалшиви новини".