Възмущение в социалните мрежи заради поведението на Борислав Михайлов след тежката загуба от Косово. Шефът на футболната централа напусна стадиона през задния вход - с джип, който мина по лекоатлетическата писта.

Час след срамната загуба Михайлов е придружаван от директора на Националния стадион. Служебният джип го чака върху пистата.

Снимка: bTV

Достъпът до лекоатлетическата писта е строго ограничен. Влизането на пистата става само след предоставяне на пропуск. И заповедта е издадена от Федерацията по лека атлетика.

Треньорът на най-добрите ни спринтьори и майка на олимпийската вицешампионка Мирела Демирев не може да проумее поведението на Борислав Михайлов. 

Снимка: bTV

„Аз просто нямам думи! Нямам думи! Не може 100 метра да извърви ли?! Федерацията дава луди пари, за да кърпят и ние да можем да бягаме. Ние ако стъпим на тревата, ни правят на луди! А тук да минава с джипа - пистата става на нищо.”, коментира Валя Демирева.

Журналистът Желю Станков също е възмутен.

„Това е типично изсулване или изнизване. Аз очаквам на следващия мач с хеликоптер от козирката да го вземат”, обясни Желю Станков, журналист.

И днес Борислав Михайлов остана пестелив на коментари.

Министърът на спорта взе отношение по случая:

Снимка: bTV

Всички МПС, които са линейки или пожарни, имат възможност да минават през пистата.

Коя институция разрешава на личен автомобил да влиза на пистата, защото не е линейка, не е пожарна?

Няма такава изрична забрана, но не е редно

Стадион "Васил Левски" е собственост на държавата. Футболният съюз плаща наем, за да го ползва.