Състоянието на моста над река Ботуня, който е част от международния път Е-79 между Враца и Монтана, застрашава живота на пътуващите.

Вчера по обяд в настилката се е отворил поредният огромен кратер. Той е с дължина 1,5 м и широчина почти 1,20 м, арматурата е оголена и през него се вижда... реката.

Снимка: bTV

Заради състоянието на този критичен участък тази сутрин жителите на три села излязоха на протест. Хората се притесняват за живота си. Въпреки че движението е ограничено със знаци и се осъществява в едната лента, при преминаване на тирове съоръжението се тресе като при земетресение и е опасно.

Снимка: bTV

„От вчера вижте каква е реакцията и какво е станало – абсолютно нищо. Пълно безхаберие на държавата относно гражданите на Северозапада, щото ние вече сме отделна територия на тая държава“, коментира Петър Йорданов, който вчера е подал сигнал за дупката на спешния телефон 112.

Снимка: bTV

В неделя е бил правен ремонт на критичен участък в съседство. Затова са и ограничителните табели, благодарение на които все още нито един автомобил не е полетял в реката.

Нямате ли усещането, че се намираме на мост убиец?“, коментира кметът на село Краводер Илия Перчинков.

След като кадрите с огромния кратер бяха излъчени в рубриката „Аз, репортерът“ по bTV институциите се задействаха.

Снимка: bTV

„Днес ще започнем да работим по това, което се е отворило, и предполагам, че до края на деня ще бъде отстранено“, каза Илия Георгиев, представител на пътноподдържащата фирма.

„Проблемите са големи и са от дълго време. Трябва да алармираме на най-високо ниво, защото самата плоча на моста е компрометирана, не е настилката“, каза областният управител на Враца Момчил Младенов.

Снимка: bTV

Ако не се предприеме спешно цялостно укрепване на съоръжението, протестиращите заплашиха с блокада на пътя.