За четвърта поредна година ще се проведе благотворителната инициатива Run2gether.

Тази неделя лица от ефира на bTV отново застават зад каузата, като част от социално отговорния проект на медията "Добрия пример".

В кампанията, която има за цел да популяризира спорта сред хора с различни възможности, за пореден път се включва 29-годишният Антон.

Снимка: bTV

“Това е едно събитие, което освен хората с увреждания да се чувстват равноправни, може би създава и такъв социален контакт, че можеш да се запознаеш с хора, които са толкова цветни, уникални и в последствие се създават много приятелства”, каза Антон Божилов.

Събраните средства от благотворителното бягане ще се използват за организиране на безплатни обучения в новосъздаден кариерен център.

„Идеята му е вътре да обучаваме младежи с различни умения, както в IT сферата, така и в кулинарията – наистина разнообразни обучения“, обясни Йоана Колева, председател на фондация Social Future и организатор.

За поредна година bTV застава зад каузата с емблематични лица и свой отбор - Мария Савкова, Валери Генов и Прея.

“Много съм горда и щастлива да бъда един от символичните капитани на отбора. И се надявам заедно да променим представите на хората, че хората с увреждания всъщност са хора с различни възможности”, заяви Мария Савкова, репортер на bTV.

„На 19 септември от 9:30 на Национален стадион "Васил Левски". Очакваме Ви!“, каза Йоана Колева.