Работим по всички организирани престъпни групи, които са идентифицирани. Наистина сме навлезли в дълбочината на проблемите и работим по съвсем ясно установени групи – те са 424. Това обяви министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова след изслушване в парламента.

Депутатите от парламентарната комисията по вътрешна сигурност и обществен ред изслушваха днес Бъчварова по случая „Митьо Очите”, при който простреляха Димитър Желязков в Слънчев бряг. Пред комисията се явиха и шефовете на полицията в Бургас и Несебър.

Бъчварова поиска заседанието да е закрито с мотива, че все още тече разследване по случая. Мнозинството от депутатите реши изслушването да стане на закрито заседание.

След края на изслушването вътрешният министър отново обяви, че се предвиждат извънредни мерки за сигурност в Слънчев бряг.

В курорта ще бъдат командировани криминалисти, ще бъдат създадени и контролно пропускателни пунктове и редовно ще се правят проверки.

На въпрос дали все още се квалифицира случая в Слънчев бряг като битов инцидент тя обяви, че когато приключи разследването ще дадат окончателната квалификация. „В случая веднага знаехме какъв е поводът за този конфликт, но причините в момента се изясняват. Това, което представихме са всички линии, по които работим“, заяви Бъчварова.

От МВР продължават проверките с приходната агенция в окървавения курорт. Оказва се, че всеки втори търговец там крие оборот.

При появата на проверяващите оборотите скачат със стотици проценти, обобщиха данъчните