"Още не си отиваме, имаме още време да довършим. Мисля, че много работа е свършена". Това заяви министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова пред журналисти в кулоарите на Народното събрание.

Тя посочи, че не е чула съществена забележка в коментарите за работата на правителството. Резултатите могат да се видят и в сравнение с периода, в който започнахме, много работа е свършена, каза Бъчварова.

По думите й МВР работи изключително добре в момента. Вижте каква беше организацията на изборите, вижте тенденцията в престъпността и в разкриването й, вижте колко добре работи ГДБОБ, което беше изключително голям проблем в началото на мандата, каза Бъчварова.

Тя не смята, че има съществени грешки, но има пропуски. Според нея е трябвало да се работи повече в парламента и да се обяснява смисъла на реформите.

Това, което направихме на границата, е изключително добро за държавата ни и то се вижда в Европа, посочи Бъчварова.

Попитана за оценка на правителството, министърът в оставка цитира изказване от залата, че "това е едно безспорно успешно правителство". В отговор на въпрос дали се вижда в същата позиция тя посочи, че пред себе си вижда само изборите.