„Работи се по абсолютно всички версии. Надявам се това мащабно издирване да даде резултат“. Това обяви президентът Румен Радев в Перник, където е във връзка с издирването на 12-годишния Александър.

Детето е с тежка форма на аутизъм и е в неизвестност от петък следобед. Второ денонощие го издирват екипи от полицията, Жандармерията, алпинисти и десетки доброволци. Аварийната дирекция на Столичната община се включи с термокамери и дрон.

„Всеки един живот, особено на дете, е важен и аз благодаря на всички хора и хилядите доброволци от Перник, които се включват в това мащабно издирване. Надявам се да даде резултат“, каза още държавният глава.

По думите му издирването ще продължи, докато този резултатът стане факт. 

Радев благодари на всички, включили се в акцията по издирването на момчето.

„Усилията са във всички възможни направления, към момента няма водеща версия, няма нужда от включване на армията. Взети са всички мерки, включително техника, термокамери, дронове, хеликоптер на „Гранична полиция“, уточни президентът.

Радев е обсъдил със служебния вътрешен министър Иван Демерджиев поставянето на видеонаблюдението в повече населени места, както и да се мисли за устройства за проследяване на деца със специални потребности.

Вижте коментара и на старши комисар Павел Млеканов: