„Президентът не може да бъде арбитър в ситуация, в която дори фактите са противоречиви”, коментира Румен Радев скандала Цацаров – Гергов – Дончев.

Преди седмица стана ясно, че главният прокурор Сотир Цацаров се е срещал с директора на „Овергаз” Сашо Дончев в офиса на Георги Гергов от БСП в ЦУМ.

Заради разрасналия се скандал Георги Гергов беше изключен от ръководството на левицата, като тепърва предстои да се вземе решение дали да напусне всички ръководни позиции в партията.

„Прокуратурата е независима институция, ако имам възможност да говоря с Цацаров, бих обсъдил и тези проблеми”, допълни още Радев.

По думите му наистина има изпратено до него писмо от Съюза на издателите с дата 5 април, в което се изисква среща с президента поради „тревожна провокация към независим медиен издател”.

„Точка. Няма кафета, няма срещи, няма имена”, категоричен е Радев.

От съюза на издателите разпространиха входираното писмо до президента. Прилагаме го без редакторска намеса:

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ,

Управителният съвет на Сдружение „Съюз на издателите в България“ любезно моли за среща с Вас, на която да обсъдим тревожна провокация към независимостта на медиен издател.

Надяваме се, че разбирате важността на такава среща и вярваме, че ще уважите желанието на представителната организация на независимата преса и интернет медиите в България да Ви запознае със специфичен проблем в сектора.

Оставаме на разположение,

С уважение,