Френски представители на бизнеса имат интерес да инвестират у нас. Това заяви президентът Румен Радев след днешната си среща с тях, предаде кореспондентът на bTV  в Париж Десислава Минчева.

Държавният глава очаква, че са възможни инвестиции във високите технологии. Радев каза, че Франция постоянно присъства като потенциал партньор в проектите ни за модернизация.

С голям интерес се очаква утрешният полет на Радев с военния самолет „Рафал”.

„За мен това е сериозен подарък от президента Макрон. Той ми го предложи. На такова предложение няма как да се откаже”, призна президентът.

Полетът с двуместния военен учебен самолет ще бъде извършен утре сутринта във  френската военна база „Сен Дизие”.

По-рано днес Радев посети ЮНЕСКО и се срещна с новия генерален директор Одре Азуле.

Държавният глава посочи пред медиите, че тя го е посрещнала с думите: „Заповядайте, това е българска територия” – заслуга, която Радев отдаде на предшественицата на Азуле - Ирина Бокова.

Радев срещна и с генералния секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие Анхел Гурия. България  отговаря на критериите, за да стане член на организацията, смята държавният ни глава.

Той допълни, че страната ни е в ролята си на председател на Съвета на ЕС ще се радва да допринесе за ефикасната обща работа между обединена Европа и Организацията за икономическо сътрудничество и развитие през идните 6 месеца.

Първите дами на България и на Франция пък се разходиха днес с корабче по р. Сена.