"Тържественото приемане на Конституцията на България на 12 юли 1991 г. е повод да си припомним споделената от нейните автори вяра в общочовешките ценности на свобода, мир, хуманизъм, равенство, справедливост и търпимост", пише държавният глава Румен Радев в свое послание по случай 32-ата годишнина от приемането на Конституцията.

"Процесите, свързани с работата на Седмото Велико Народно събрание преди повече от три десетилетия, са особено актуални днес, когато отново се обсъждат промени в Основния закон на държавата", коментира той.

„На дневния ред на обществото са улесняването на достъпа до конституционно правосъдие, създаването на допълнителни гаранции за независима съдебна власт и осигуряването на ефективна пряка демокрация и местно самоуправление“, подчертава още Румен Радев.

„Изменянето на Конституцията е задача с най-висша отговорност за продължаващото строителство на демократична България“, добави президентът.

Ето какво коментира секретарят по правни въпроси на президента Крум Зарков в предаването "Лице в лице" преди няколко дни по темата: