Румънските власти предадоха на българските съдебни органи задържаните на 10 декември в Букурещ трима български граждани, обвинени за участие в организирана престъпна група за телефонни измами.

Заедно с още три лица те са извършвали измамите предимно от територията на Румъния.

Тримата са задържани до 72 часа, а на 19 декември в Специализирания наказателен съд ще бъде внесено искане за определяне мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за всеки от тях.

Шестимата обвиняеми бяха задържани при съвместни действия на българските и румънски власти.

Междувременно на 17 декември Апелативният специализиран наказателен съд определи постоянен арест за тримата задържани на 10 декември в различни селища на България.

От обвинените бяха иззети лаптоп, 84 СИМ карти и 10 телефона, с които са били набирани произволни български стационарни телефони. При претърсвания на 12 жилища в страната, ползвани от участниците в групата, бяха намерени и иззети 75 телефона, 25 СИМ карти, картодържачи, газов пистолет, златни накити, пари, документи, както и 12 автомобила.

Нанесените щети, предимно на възрастни хора, надхвърлят 156 000 лева.

Специализираната прокуратура е възложила на ДНСК проверки на недвижимите имоти, собственост на обвиняемите, тъй като лицата са без трудови доходи. Сезирана е и КПКОНПИ.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!