Рухна покривът на стара сграда в центъра на Шумен. Постройката е била необитаема. Мястото е оградено със сигнална лента и вече е разчистено. По-голямата част от покривната конструкция е пропаднала вътре в сградата, но и на тротоара е имало тухли и отломки, както от покрива, така и от фасадата, непосредствено под него.

Улицата в участъка на Старата поликлиника, на която се намира къщата, е сред натоварените, с множество паркирали автомобили и почти непрекъснат поток от пешеходци, но няма пострадали минувачи или коли. Надпис на постройката сочи, че е строена през 1882 г.

В отговор на жалби от граждани, от общината заявяват, че къщата е с увредена покривна конструкция, но не е самосрутваща се.

Сградата е паметник на културата, се посочва още в писмото, като са упоменати и собствениците на къщата. Отбелязано е, че община Шумен е оградила и обезопасила с предпазна мрежа участъка по отношение на падащи предмети, с оглед здравето на преминаващи граждани, съобщава агенция "Фокус".

На един от собствениците е било обяснено, че трябва да изготви проект за укрепване на покрива, е посочено още в становището.