Първокласник беше нахапан от ротвайлер в двора на столично училище. Детето е в травматологията на Пирогов. Състоянието му е стабилно.

Задържани са собственикът на животното и младеж, на когото го е дал за разходка.

Инцидентът става вчера в двора на 121 училище в столичния квартал „Гоце Делчев”. 6-годишният Максим играе с приятели, когато ротвайлерът атакува. Нападението става пред очите на бащата на детето Йордан Доцев. „Най-големият кошмар, който един баща може да преживее. Да си види детето да крещи и едно огромно чудовище да го разкъсва”, сподели той.

Снимка: btvnovinite.bg

На помощ се притичват родителите на другите деца, които по думите на Доцев „теглят моето дете напред, кучето назад.”

Георги, който е приятел на бащата, посочи, че е чул неистов детски писък. „Куче ротвайлер, 40 кг. беше захапало дете. Захапаното дете се мяташе като парцалена кукла.”

На детето опитва да помогне и мъжът, който разхожда кучето, бъркал в устата му и бил целият нахапан.

Накрая събралите се мъже успяват да спасят момченцето от захапката на ротвайлера. Максим е в Пирогов. Бащата посочи, че той лежи по корем, много е уплашен. „Всичко е разкъсано отзад. Мисля, че заеква и само повтаря, че повече няма да излиза от вкъщи.”

Снимка: btvnovinite.bg

Заради това, че е оставил кучето без контрол и го е извел без намордник и повод, срещу Божидар Овчаров - мъжът, който е разхождал кучето, е образувано досъдебно производство и е задържан за 72 часа. Той е осъждан многократно. Собственикът на кучето ще бъде освободен от ареста. 

Максим е първокласник в същото училище. В двора стопани често разхождат домашните си любимци, казва директорката на учебното заведение.

„Непрекъснато правим забележка на техните собственици. Сложихме и табели, които веднага бяха премахнати”, коментира директор Галина Танева.

Психолог ще работи с момчето, за да му помогне да преодолее травмата.

И в Перник

За подобен инцидент съобщиха и от областната дирекция на МВР в Перник.

Едро куче от породата кангал ухапало 68-годишна жена на ул. "Хавана" в Перник. То прескочило оградата и нахапало жертвата.

Пострадала е с разкъсни рани в областта на дясното рамо. Образувано е досъдебно производство по случая.