Ротвайлер, оставен временно без надзор, е нахапал трима мъже в центъра на Дряново, съобщи БТА, като се позова на Десислава Маджарова от областната дирекция на МВР в Габрово. Единият от тях е полицейски служител, който се опитал да го залови.

Инцидентът е станал по обед на централната улица в града, в близост до общинската администрация и до полицейското управление.

Първоначално кучето, което се разхождало само, щяло да нападне дете. 25-годишен мъж се опитал да помогне на детето, но бил ухапан по ръцете.

Полицейски служител на 46 години и мъж на 65 години, който имал опит в дресировката на кучета, направили опит да хванат кучето. В схватката с животното полицаят бил ухапан по ръцете, а 65-годишният мъж е получил рани и разкъсвания по тялото и е настанен в областната болница в Габрово. Раните на останалите ухапани били по-леки, те били превързани в спешна помощ и били освободени.

След издирване полицията открила и собственика на кучето - 22-годишен мъж от Дряново. Кучето било вързано в дворно място, собственост на мъжа, което се намирало в близост до блока, където стопанинът му живеел. Според полицаитеротвайлерът се е развързал сам.