Няма да съм кандидат на ГЕРБ-СДС за кмет на София. Това заяви председателят на Народното събрание Росен Желязков, съобщава БГНЕС.

„Не знам откъде ви хрумват такива новини или може би на колегите народни представители, които си правят сказки от парламентарната трибуна. Не, не съм аз кандидатът за кмет”, каза Желязков, който е на официално посещение в Тбилиси.

Там той се срещна с председателя на грузинския парламент и с премиера на страната, пред които декларира подкрепата на България за евоинтеграцията на Грузия.

Желязков обсъди възможностите за разширяване на икономическото сътрудничество между двете страни и заяви, че София неотклонно подкрепя суверенитета и териториалната цялост на Грузия.

Припомняме, че Желязков и сегашният председател на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев са сред най-често споменаваните (неофициално) имена за кандидати на ГЕРБ за кмет на София.

По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира в кулоарите на Народното събрание, че ГЕРБ-СДС ще обяви кандидатите си за кметове когато свърши ретроградния Меркурий.

„За София ГЕРБ ще предложи подготвен човек, който разбира от София, който разбира от политика и не е попаднал случайно на някаква позиция. Не търсим някакъв експеримент“, каза пък преди ден депутатът Тома Биков.