Инвеститорите няма да дойдат в държава на олигархията. Това беше единственият коментар на президента Росен Плевнелиев на актуалните политически събития от България след церемонията по официалното откриване на паметник на Васил Левски във Военната академия "Г.С.Раковски".

Да освободим себе си от догми и предразсъдъци, да дадем път на ценностите, а не на страховете си, да повярваме в силата си на свободни хора, да повдигнем националното си самочувствие, призова президентът Росен Плевнелиев.

В България и света набира скорост ксенофобията, езикът на омразата, крайният популизъм и национализъм, а ни трябва модерен патриотизъм и просветен национализъм, стъпили здраво на любовта към родината и уважението към различните, каза той.

Българите са толерантен и просветен народ. От всеки от нас зависи да изградим демокрация от европейски тип, каза той.

Днес мнозина тръбят как нямаме идеал, цел и посока удобно забравяйки, че националният идеал за чиста и свята република е дефиниран от Левски, че посоката за достойното място на България в Европа и да бъдем равни на другите европейски народи е зададена от Апостола на свободата, посочи Росен Плевнелиев.