„Митьо Очите все още владее всичко в Слънчев бряг”, смята репортерът на bTV Росен Цветков, който отрази стрелбата по Димитър Желязков, познат още като Митьо Очите.

По думите му е почти невъзможно да намериш някого, който да иска да говори за Митьо Очите пред камера. „Имах честта да се запозная и да говоря с него в спецсъда преди няколко месеца. Тогава му зададох няколко въпроса и по-точно – с какво се занимава откакто е излезнал от затвора. Той не можа да ми отговори”, каза още Цветков.

„Неофициално, Очите движи целия курорт и го занем и ние, и полиция, и прокуратура”, категоричен е репортерът на bTV. „Защо властите действат сега, не са го направили преди години? За никой не е тайна, че там се продават наркотици, че има рекет”, допълва Цветков.

Според репортерът на bTV проведеният „следствен експеримент”, по време на който бяха задържани част от хората, стреляли по Митьо Очите, е истинско шоу. „За мен е странно това да се случва в центъра на курорта, пред очите на всички туристи, посред бял ден”, допълва Цветков.

„Странно място е Слънчев бряг. Подозирам, че нещата са много по-сериозни, а ние виждаме само повърхността. Тази стрелба разтресе всичко и рамести пластове. Сигурен съм, че героите ще се пренаредят. Животът, за съжаление, ще продължи по същия начин”, каза още репортерът на bTV.