Трагедия във Варна. Две деца загинаха при пожар в апартамент, а прокуратурата повдигна обвинение за умишлен палеж на родителите им. Те вече са в ареста. Пожарът е избухнал късно снощи в апартамент на първия етаж, а по вратата стоят лепенките, с които е запечатана от разследващите.

В жилището в този момент са били само двете деца, на 4 години и 7-месечно бебе. Били са оставени сами. Съседи са се опитали да помогнат, но е последвал взрив. От пламъците са обхванати и горните два етажа. Жената от третия етаж е била обгазена, откарана е в болницата без опасност за живота.

Огънят избухва около 23 ч. снощи. В този момент в апартамента сами са били момиче на 4 години и 7-месечното й братче. Четири пожарни пристигат на място, но пламъците вече са обхванали цялото жилище, избухва газова бутилка. Родителите на децата са в ареста.

"Посещавани са от социални служби, но няма данни да са малтретирани", заяви директорът на ОДМВР-Варна Атанас Михов.

"По отношение на пожара смятаме, че е възникнал в резултат на човешка дейност. Дали е умишлено или по непредпазливост, ще бъде установено в хода на разследването", съобщи окръжният прокурор Красимир Конов.

По време на разпитите майката е сменила няколко пъти версията си относно случилото се. По случая е образувано досъдебно производство.