Младежът, който преби медицинска сестра в „Пирогов”, най-вероятно е бил под влиянието на секта. Така родителите на 18-годишното момче си обясняват агресивното му поведение. Тялото на младежа беше открито в събота, според прокуратурата той най-вероятно се е самоубил.  

Бивш боксьор и модел. Общителен и неагресивен – така родителите на Калоян описват сина си. Седмица преди инцидента започва да се държи неадекватно. 

Снимка: bTV

Затова го водят в „Пирогов”. Бил е спокоен, когато са го оставили.

„Говореше за Иисус, че е избраният. Говореше, че ще се качва на златни каляски, че в небето го чака дворец златен”, сподели Иван Милев, баща на момчето.
Бащата е сигурен, че причината за агресията не са наркотиците, синът му е жертва на секта.

„Това е обсебване. От марихуана такива трансформации не се случват. Не мога да разбера защо, как са го привлекли, как са го пробили. Но моето дете за съжаление го няма вече”, каза още Милев.

В събота момчето е открито мъртво в центъра на столицата. За близките му остава загадка как е избягал от болницата.

От „Пирогов” признават, че има пропуски в действията на охраната.

„Те всичките са се втурнали да се качват  с  асансьора. Съответно асансьорът  е блокирал и ефектът от това нещо е , че пациентът е успял да избяга”, каза директорът на спешния център проф. Асен Балтов.

Пострадалата сестра е в стабилно състояние. Предстои ѝ операция, след което ще се възстановява повече от месец. От ръководството на болницата вече  монтират видеостена, която ще осигури  24-часово наблюдение на кабинетите и коридорите в отделенията. От МВР пък предвиждат специално обучение на служителите в болниците.