В Сухиндол родители излязоха този петък на протест срещу възпитател в местната гимназия, когото обвиняват, че е блудствал с ученички, съобщава БНР.

Хората отказват да пускат момичетата си на училище и започват подписка, с която настояват възпитателят и неговият брат, учител в училището, да бъдат изселени от общината.

35-годишният възпитател в гимназията "Климент Охридски" посегнал на момичета от 7 клас, разказа класният им ръководител Венелина Петкова, с която ученичките споделили за случката.

Родителите на пет от момичетата подали на 19 октомври жалби при директорката на гимназията.

Възпитателят и неговият брат, учител в училището, са били задържани от полицията. При обиск в дома им са намерени и наркотици. Учителят е освободен.

Срещу възпитателя са повдигнати обвинения за наркотиците и за блудство с малолетна и с непълнолетна, като извършителят се е възползвал от служебното си положение, съобщава говорителят на Районната прокуратура във Велико Търново Тотко Тотев, цитиран от БНР.

Според кмета на Сухиндол Пламен Чернев назрява напрежение, защото възпитателят е освободен под гаранция, а срещу брат му няма повдигнати обвинения. По думите местните жители искат двамата да бъдат изселени.

Директорът на гимназията Румяна Иванова е заявила, че ще прекрати трудовите договори на двамата мъже.

Идния вторник родителите излизат на протест пред Окръжния съд във Велико Търново.