Тежко престъпление във Варненско. 35-годишен мъж е задържан за убийството на жената, с която съжителствал на семейни начала.   

Престъплението е станало в село Ново Оряхово, където двамата са живеели под наем от две години.

Снимка: btvnovinite.bg

На 31 март мъжът удушава 44-годишната жена, след което заравя тялото ѝ в двора. Инсценира изчезването, но след подаден сигнал от брата на жертвата на 2 април, престъплението е разкрито за часове.

Съседи споделят, че са имали три деца и винаги са се грижили добре за тях. Признават, че са ставали свидетели на семейни скандали, но не и на честа употреба на алкохол. Престъплението ги е шокирало.

Снимка: btvnovinite.bg

В двора на къщата, обитавана от Стоян и убитата, забелязали прясно разровена пръст. От пръста се подавало парче плат, в който предположили, че е била увита жертвата.

Снимка: btvnovinite.bg

Стоян бил намерен на 2 април в землянка в гориста местност зад къщата с бутилка киселина, с която искал да се самоубие. Самоубийството му е било предотвратено.

Пред разследващите мъжът е направил пълни самопризнания. „Спомена, че са имали някакво пререкание във връзка с ревност от негова и от нейна страна“, допълни прокурор Николета Арнаудова.

Снимка: btvnovinite.bg


35-годишният мъж е криминално проявен и осъждан. Днес Варненският окръжен съд уважи искането на прокуратурата и остави мъжа за постоянно в ареста.