В Русенска област температурата е ниска, като вятърът през цялата нощ е бил силен. Всички републикански пътища на територията на Русе остават затворени, като причината са силния вятър и снегонавяванията. Отворен е II-21 Силистра-Русе за МПС до 3,5 т. На някои места има и мъгла.

Във Варненска област нощта е преминала спокойно. Всички основни артерии са отворени при зимни условия, но властите призовават шофьорите да бъдат внимателни.

Пътят Варна-Добрич също е отворен, но само за леки автомобили.

Температурата в цялата страна е ниска и духа вятър. Сняг вали в областите Добрич, Разград, Силистра, както и в района на проход „Република”.

Пътните настилки са предимно заснежени, на места мокри, а по усойните места – заледени, почистени и обработени.

Автомагистрала „Тракия” е отворена за всички превозни средства до Зимница. АМ „Хемус”, „Струма”, „Марица”, „Черно море” и АМ „Люлин” са отворени за движение.

Отпадат ограниченията за движение на МПС над 12 т по АМ "Тракия" в двете посоки. Отпадат ограниченията за товарните МПС по път I-6 Бургас-"Петолъчката" в посока София. Възстановено е движението на МПС до 12 т по път II-79 Бургас-Средец.

Главните проходи в страната са отворени за движение. Предстои Рижки проход да се разчисти.

Без ток

Населените места без ток вече са 90, съобщи главният комисар на МВР Николай Николов. „Българската армия ще мобилизира всички ресурси в Североизточна България, за да помогнат за възстановяването на електроподаването”, допълни той.

„Очакваме спадане на вятъра, което ще ни позволи да вдигнем във въздуха летателна техника. С нея ще облетим всички далекопроводи, за да се установи къде е голямата повреда”, поясни Николов.

Главният комисар допълни, че през нощта е имало десетки случаи, при които спешни екипи се е наложило да спасяват хора, които не са се съобразили със забраните.

„До 3:30 ч. сутринта 10 човека бяха принудени да прокопават пътя, за да достигнат до един лидер на една организация, който държеше да бъде спасен лично”, поясни Николов, но не даде повече подробности за случая.