Българската спортна журналистика получи своето поредно високо признание, а заслугата е на спортната редакция на bTV Media Group! Репортерът Димитър Тасев стана носител на специалната награда за разследваща журналистика за 2021 година на Световната асоциация за спортна журналистика (AIPS). Той бе отличен на бляскава церемония на олимпийския стадион в Доха, а призът му бе връчен лично от легендарния италиански журналист от вестник "Гадзета дело спорт" и председател на AIPS Джани Мерло.

Димитър Тасев печели престижната награда на AIPS за своето разследване, посветено на допинг скандала в българското плуване - "Допинг в дълбоките води" - документален филм, излъчен през изминалата година в телевизионната поредица „bTV Репортерите“.

"Дами и господа, за мен е чест да бъда тук тази вечер, на тази сцена, заедно с толкова големи имена в журналистиката. Благодаря ви за признанието. Обещавам да продължа да работя в същия дух", заяви Тасев  от сцената на AIPS.

Наградата на bTV и на Димитър Тасев идва в конкуренцията на 1732 номинации от рекордните 133 държави от целия свят за различните категории на най-престижните награди за спортна журналистика на планетата. Сред тях, 631 са само номинациите от Европа - от 40 страни от Стария континент.

bTV Media Group  оставя все по-ярка следа в историята на световните журналистически награди на AIPS. През 2019 г. други двама репортери от спортната редакция на нашата медия - Иван Боянов и Флорина Иванова, стигнаха съответно до трето и четвърто място сред най-добрите млади репортери на AIPS SPORT MEDIA AWARDS.

Наградата на AIPS е втора за Димитър Тасев и за спортната редакция на bTV за разследването "Допинг в дълбоките води". Преди две седмици документалният филм спечели наградата за чиста журналистика WEB REPORT на Dir.bg.

Тази награда в Доха е признание за целия екип, работил над документалния филм "Допинг в дълбоките води", начело с тежката репортерска работа на Димитър Тасев, с продуцента Цветан Баяслиев, с монтажиста Калояна Климентова, всички оператори и графици на bTV Media Group.