Нови ремонти затварят отсечки от ключови булеварди в София.

От днес започва реконструкцията на бул. "Васил Левски" от бул. "Цар Освободител" до паметник "Васил Левски".

До 23 август се забранява влизането на пътни превозни средства по източната половина от пътното платно. Движението ще се извършва двупосочно в западната половина от пътното платно на булеварда.

Закрива се спирка СУ "Св. Климент Охридски" за тролейбусни линии № 1, 2, 4 и 11 на бул. "Васил Левски" в посока паметника на Левски. Променя се маршрутът на тролейбусни линии № 1, 2 и 4 само в посока СУ "Св. Климент Охридски", както следва: от ул. "Кракра" надясно по бул. "Янко Сакъзов" и по бул. "Васил Левски" по маршрутите. 

Започналите тази сутрин ремонти изненадаха голяма част от шофьорите. За да бъде облекчен трафика от вчера е възстановено движението на трамвай № 7.

„В момента се фрезова пътната настилка, старата. Очакваме до края на утрешния ден това най-късно да бъде свършено, да започне работа по хидроизлоацията на подлезите и след отново да се пристъпи към асфалтиране”, обясни Евгени Крусев, зам.-кмет по транспорта на София.

Още през уикенда беше затворено едното платно от бул. "България" между бул. "Гешов" и бул. "Гоце Делчев" – в посока кв. "Бояна". Движението се извършва двупосочно в другото платно, още през уикенда се образуваха тапи. От събота обаче е възстановено движението на трамвай №7 от НДК до кв. "Борово".

От началото на тази седмица започва и обновяване на булевард "Арсеналски", без да бъде спиран трафикът, но със стеснения на пътя.

От Столичната община апелират шофьорите да използват алтернативни маршрути. По план ремонтът на булевард „България” трябва да приключи до две седмици. За останалите срокът е до 15 септември.