Ремонт на столичната улица „Тимок“ лиши собственици от достъп до техните гаражи. Някои семейства засега не могат да ползват автомобилите си.

Илия живее тук от 70 години. Доволен е, че най-накрая започва ремонт на улицата, но се притеснява, че се извършва некачествено.

„Една част от предвидените монтажни работи се изпълняват, други се оставят, както са направени преди 50 години“, каза Илия Илиев.

Снимка: bTV

Ремонтът е започнал преди седмици, живущите казват, че още не са информирани за него. Така преди дни са премахнати плочките, а бордюрите – разкопани. Колите на хората пък - блокирани.

„Аз имам личен автомобил, не мога да го използвам. Над 50 коли не можаха да си влязат в гаражите. Би трябвало хората да бъдат информирани“, смята Илия. 

Снимка: bTV

„Ние временно им осигуряваме достъп до гаражите. Извинявам се на гражданите, но няма как да стане за 1-2 дена. На сайта на районната администрация е качено обявление, че започва ремонт“, обясни Никола Онов - СО.

Ремонтът още не е приключил, но от общината признават, че вече има дефекти, които се отстраняват.

„Имаше криви бордюри, а кривите бордюри са, защото има големи дървета и корените пречат и повдигат настилката и затова ги върнахме за корекция“, каза Онов.

Ремонтът се очаква да приключи до края на месеца.